Mmm~ skoro nikt nie zajął się czepialstwem matematycznym to zrobi to Kisuke [aplauz na widowni]
No to po kolei (bez cytowania całych punktów bo zrobi się tl;dr; z tego)
$1.7 - co to znaczy "wielkie farmy" i "ograniczenie wielkości farm"? 9 Kaczek (kur?) to "dużo" czy "mało" &c. Nietrudno będzie o kłótnię między graczem a administracją typu "ale to TYLKO 20 krów..."
$2.3 - jedna jedyna rzecz mnie ciekawi, tak zwane migające latarnie, czy mogą sobie być włączone na czas bycia "właściciela" online? (ponoć obciążają serwer dlatego pytam czy mimo wszystko nie, czy mogą być tak długo jak delikwent przy nich "stoi")
$2.4 - trochę śliska sprawa z tymi skrótami, ktoś napisze HWDP i już będzie, że bluzg a będzie tłumaczył, że chodziło mu o Hugo Wraca Do Polsatu...
$2.6 - tutaj tylko pół żartem -> kapitalizm ponoć mamy! XD
$3.8 - czysta ciekawość, dlaczego? Taki "dryfujący" domek mógłby być ładny
$3.9 - mmm a projekty typu "zamek w chmurach"? (niekoniecznie dosłownie w chmurach)
Po za tym mały dodatek humorystyczny~
Wprowadzono zasadę 2.12, aby zapobiec dużej ilości pseudo cuboidów z piecy i innych bloków spowalniając pracę serwera niepotrzebną ilością zabezpieczeń LWC:
2.12 Zabronione jest tworzenie ogromu zabezpieczeń z LWC, konstruując w ten sposób zabezpieczone ściany oraz pokoje (pseudo cuboid).
There we go, mój mroczny plan został w końcu załatany...
Nieno tak serio to rozwiązanie na nowej edycji znalazło się samo i raczej lepsze...acz przyznaję na poprzedniej już trzymałem w pogotowiu z 5-6 stacków piecyków w skrzyni (nie bijcie proszę xD)
wyjdzie i zabije wszystkie żywe stworzenia jakie napotka na drodze.
Te martwe też zabije...raz jeszcze

A na koniec jeszcze troszkę matematyki ;] [skończ już! - głos z widowni]
Przypuśćmy, że mamy budowlę na powerzchni płaskiego terenu, dajmy na to Y==64 (o!)
Wybudujemy tam budowlę, która najwyższy punkt ma na Y==76 (o!)
Zabezpieczyliśmy poziom gruntowy po płaskiej przestrzeni powiedzmy 40x1x40 na wysokości Y==64
Jednakże nie było nas stać na zabezpieczenie wyższych warstw (bo wbrew pozorom Cuboid nie jest taki uber tani)
Co się dzieje dalej? poziomu powierzchni nam nie ruszą, ale pozostałe są otwarte na ataki, co jeśli jakiś żartowniś zechce nabroić? (niech go ręka dowolnego boga broni ;] )
To tyle upierdliwości Kisuke, nie bijcie go proszę

Pozdrawiam i życzę miłego dnia~
Kisuke