Powiedźmy sobie szczerze, zrobienie Vipa zgodnego z EULA, to samobójstwo dla serwera. Ile procent graczy kupi Vipa, gdy będzie miał kosmetyczne zmiany? Pytam serio. To nie jest serwer RPG, że wprowadzenie byle jakich zmian kosmetycznych nagle spowoduje, że serwer będzie się utrzymywał. Pasja pasją, ale jeśli ktoś ma wydawać całą swoją wypłatę na serwer, to nie ma to żadnego sensu. Jestem zwolennikiem zasady 50% wpłaty graczy i 50% od administracji. No i sama wersja .... 1.13 jest tak zbugowane, że tworzenie na tym serwera jest bezsensowne.To najgorsza wersja jaka kiedykolwiek wyszła pod względem stabilności i płynności. Proponuję zastosować plugin ProtocolSupport i umożliwić wejście ze starszych wersji Minecraft wtedy możesz liczyć na więcej graczy niż obecnie. Nie wiem skąd te wasze statystyki, tutaj 90% serwerów zarabia na Vipach i to dość rozbudowanych vipach, a nie kosmetycznych, do tej pory nikt nie wskazał tu serwera z kosmetycznym vipem ....

[1.13.1][50S][NP][Jail+Freebuild] mc.cosylandia.pl NOWA EDYCJA!
Napisano 03 September 2018 - 11:52
Napisano 03 September 2018 - 12:19
Powiedźmy sobie szczerze, zrobienie Vipa zgodnego z EULA, to samobójstwo dla serwera. Ile procent graczy kupi Vipa, gdy będzie miał kosmetyczne zmiany? Pytam serio. To nie jest serwer RPG, że wprowadzenie byle jakich zmian kosmetycznych nagle spowoduje, że serwer będzie się utrzymywał. Pasja pasją, ale jeśli ktoś ma wydawać całą swoją wypłatę na serwer, to nie ma to żadnego sensu. Jestem zwolennikiem zasady 50% wpłaty graczy i 50% od administracji. No i sama wersja .... 1.13 jest tak zbugowane, że tworzenie na tym serwera jest bezsensowne.To najgorsza wersja jaka kiedykolwiek wyszła pod względem stabilności i płynności. Proponuję zastosować plugin ProtocolSupport i umożliwić wejście ze starszych wersji Minecraft wtedy możesz liczyć na więcej graczy niż obecnie. Nie wiem skąd te wasze statystyki, tutaj 90% serwerów zarabia na Vipach i to dość rozbudowanych vipach, a nie kosmetycznych, do tej pory nikt nie wskazał tu serwera z kosmetycznym vipem ....
Jesli serwer jest dobrze rozbudowany to nie widze dlaczego nie moglby sie utrzymywac z dotacji od graczy w proporcjach 50/50.
Serwer moge wskazac - przykladowo Hypixel
- Somka lubi to
Napisano 03 September 2018 - 13:29
Jesli serwer jest dobrze rozbudowany to nie widze dlaczego nie moglby sie utrzymywac z dotacji od graczy w proporcjach 50/50.
Serwer moge wskazac - przykladowo Hypixel
Polski Serwer, nie zagraniczny gdzie Minecraft jest bardziej popularny niż u Nas. Tym bardziej, że Mojang bardziej ściga zagraniczne kraje niż taką tam Polskę ...
Napisano 03 September 2018 - 13:45
Polski Serwer, nie zagraniczny gdzie Minecraft jest bardziej popularny niż u Nas. Tym bardziej, że Mojang bardziej ściga zagraniczne kraje niż taką tam Polskę ...
Mojang już od dłuższego czasu raczej nikogo nie ściga. Jakby ścigał, byłoby słychać o kolejnych banach.
Zrobili sobie ot czystkę i poprzestali.
A z polskich serwerów o ile się nie myle, nic nie zmienili tym.
Mapa Adventure mojego autorstwa - "Mroczna klątwa" v2.1 (Na wersję MC 1.13.2)
Questy, NPC, niestandardowe przedmioty, bossy, amulety, modele 3D, mana i wiele więcej! BEZ MODÓW!
Siege Settlements - coś lepszego niż typowy RTS - https://www.reddit.c...egeSettlements/
Napisano 03 September 2018 - 13:50
Co nie zmienia faktu, ze nie można kierować się zasadą:
Jak policjant nie patrzy, to można łamać prawo
- ProjectElgaria lubi to
Napisano 04 September 2018 - 12:05
Nie wiem czy craftserve to dobry hosting ;p Na max. 10 graczy może i taki jest...
Osobiście zachęcam do kupna vpsa na ovh/lvlup praktycznie ten sam koszt a o wiele lepsze efekty
Ten No-Limit to pic na wodę, nie da się mieć nielimitowanego ramu czy zasobów, wszystko ma swój limit. Zresztą podejrzewam, że panuje tam tak duży overselling, że nie jest to tak stabilne jak kupno własnej maszyny na OVH. Profesjonaliści nie biorą byle czego jak csrv.pl kiedyś to miało jakość, ale dzisiaj tak nie jest. Wydajecie 30 zł by nie mieć stałych zasobów i stabilności. Jak kupuję VPS czy Dedyka na OVH, to wiem co kupuję i co na tym postawię i jakie będą możliwości tych maszyn.
Napisano 13 September 2018 - 15:38
Dla mnie serwer jak większość, ale za strone szacun.
Użytkownik KaiserrPL edytował ten post 13 September 2018 - 15:40
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: FreeBuild, NoPremium, Prison
Minecraft →
Serwery Minecraft →
[1.7.X-1.8.X][NP][MegaDrop] XCraftNapisany przez Oliwier2154 , 26 Aug 2022 ![]() |
|
![]()
|
||
NoPremium
Minecraft →
Serwery Minecraft →
[SV][SB][FC] - Sapphire NetworkNapisany przez Carbon_ , 26 Jul 2022 ![]() |
|
![]()
|
||
NoPremium
Minecraft →
Serwery Minecraft →
[1.19][ANARCHIA] Saint Anarchy z NOKAUTEMNapisany przez Bluzman , 21 Jul 2022 ![]() |
|
![]()
|
||
Minecraft →
Serwery Minecraft →
PoolCraft.pl [1.18.2-1.19] [NP] Survival z Ekonomią, BattlePassNapisany przez HustlerRaper , 17 Jul 2022 ![]() |
|
![]()
|
||
PvP
Minecraft →
Serwery Minecraft →
Zapraszam na start serwera minecraftNapisany przez Kkapi , 29 May 2022 ![]() |
|
![]()
|