Kuchnia od kuchni - czyli gotowanie na CraftSite
#1
Napisano 21 August 2014 - 21:43
Takiego tematu chyba nie było, więc łapajta go i wrzucajta do gara!
Rozmawiamy tu ogólnie na tematy związane z kulinariami. I nie zapominajcie, że kuchnia to nie tylko jedzenie!
Możecie dzielić się swoimi przepisami, eksperymentami czy nawet słit fociami i krótkim opisem waszej potrawy.
Warto też dodać czas i koszt przygotowania.
Piszcie w czym jesteście najlepsi, jaka jest wasza ulubiona potrawa, napój itd... Słowem:
Gotujemy!
- lilithin, Maeglin, Wojor i 3 innych osób lubią to
#2
Napisano 21 August 2014 - 21:59
m.instructables.com/id/Make-a-Team-Fortress-2-sandvich/
- tropereks lubi to
,,Better call Neo." ~Modi1
#3
Napisano 21 August 2014 - 22:24
Jak robiłem kiedyś tematy jak zrobić frytki to dostawałem warna
O to mój przepis na zupke chińską
1. Odpakowujemy naszą zupkę , kruszymy pokryte składnikiem cementu kluski.
2. Wrzucamy do miski.
3. Wrzucamy magiczny proszek do miski z kluskami.
4. Zalewamy wodą
5. Gotowe
#4
Napisano 21 August 2014 - 22:36
Generalnie polecam zrobienie ramenu. Wbrew pozorom nie jest trudny do zrobienia, a najdłużej się robi rosół, z wieprzowiny. Jak kogoś interesuje mogę objaśnić co i jak.
Poza tym ostatnio zjadłem sobie tosty francuskie z jajkiem sadzonym ale tak usmażonym, by żółtko było płynne, pyszna sprawa.
#5
Napisano 21 August 2014 - 23:51
#6
Napisano 22 August 2014 - 00:11
>jaj przepiórki
Mówisz o tych małych wypierdkach, które kupują bogaci ludzie?
#7
Napisano 22 August 2014 - 00:13
#8
Napisano 22 August 2014 - 02:08
Generalnie polecam zrobienie ramenu. Wbrew pozorom nie jest trudny do zrobienia, a najdłużej się robi rosół, z wieprzowiny. Jak kogoś interesuje mogę objaśnić co i jak.
pls
- Zelowy i ReeCoo lubią to
#9
Napisano 22 August 2014 - 09:07
W ogóle uwielbiam kuchnię japońską i tylko tania tejże kuchni umiem gotować. To taki trochę paradoks, bo umiem zrobić mochi, sushi, tego dobrego kurczaka w marynacie z sosu sojowego i sake, co nie pamiętam jak się nazywa, ale nie potrafię zrobić schabowego i innych pospolitych rzeczy :///
nie przyćmi ich mijając czas
choć wiatr niezmierną ciemność gna
nad staw, nad górę i nad las!"
#10
Napisano 22 August 2014 - 12:57
Najlepsze since zawsze.
- Zelowy, BlueCraft i xTheSuperPiggy lubią to
"Nie dziwota, że są harde urodziwe panie, wszak im drzewo wynioślejsze tym trudniej wleźć na nie" Jaskier aka A. Sapkowski
#11
Napisano 22 August 2014 - 13:05
Mój przepis na domowy wrzątek, smaczny i idealny na chłodne dni.
Potrzebujemy:
-Czajnik
-(Jeśli czajnik jest elektryczny) Prąd
-(Jeśli czarnik nie jest elektryczny) Gaz
-Woda
Sposób Przygotowania:
Wlewamy wodę do czajnika, podgrzewamy wodę w czajniku aż zacznie wrzeć.
Gratulacje ! Tym sposobem otrzymałeś pyszny, pożywny i rozgrzewający wrzątek, smacznego !
- lilithin i ReeCoo lubią to
MODI RULZ!!!! ok
#12
Napisano 23 August 2014 - 00:15
Hmmm.
Uwielbiam gotować, ale ciężko byłoby mi wybrać jedną, ulubioną potrawę. Prędzej mogę wymienić to czego nie lubię Otóż nie przepadam za mięsem, jedyne jakie toleruję to ryby w zasadzie. Owoców morza też nie bardzo, chociaż w sumie można je zaliczyć do mięs. I cieciorki gotowanej. Gotowana cieciorka ble.
Uwielbiam warzywa wszelakie.
Po prawdzie to najbardziej lubię proste przepisy - jak sushi, zupa grzybowa, groch z kapustą, pomidorowa, leczo (bezmięsne), sernik... jak widać, nic skomplikowanego
Użytkownik lilithin edytował ten post 23 August 2014 - 00:17
#13
Napisano 26 August 2014 - 20:19
Rifresz, bbo fajny temat był i umar :<
#14
Napisano 26 August 2014 - 20:47
Wciąż czekam na Lemurowe wskazówki dotyczące ramenu ;/
nie przyćmi ich mijając czas
choć wiatr niezmierną ciemność gna
nad staw, nad górę i nad las!"
#16
Napisano 26 August 2014 - 21:00
Co to jest ramen? .__,
#17 Gość_Adikso_*
#19
Napisano 27 August 2014 - 00:05
Przepis na Ramen, którego nauczono mnie na którymś z kownentów. Kitajec (ja tak określam Japończyków mieszkających w Europie), opowiedział mi nieco spolonizowaną wersję (Bo trudno dostać supreme składniki) ale bardzo podobna do tego, co oni tam mają.
Generalnie to ciekawostka, bo daje wam przepis na dosyć gęsty, tłusty ramen.
SKŁADNIKI:
Skoro składniki mamy gotowe, to możemy przejść do samego gotowania!
Sposób przygotowania:
Pro tip, nie polecam jedzenie surowego imbiru
P.S. Ten ramen którzy przedstawiam to moje ulubione. Tonkotsu-ramen.
I NIE WAŻCIE SIĘ JEŚĆ ŁYŻKĄ RAMEN.
A to mój pierwszy ramen. Brzydki jak cholera i wygląda jak wymiociny ale pachniał i smakował pięknie
Jeśli ktoś chce, dam rady odnośnie robienia sushi lub innych dań japońskich.
Użytkownik Lemur edytował ten post 27 August 2014 - 01:39
- lilithin, Maeglin i MiltenSilk lubią to
#20
Napisano 27 August 2014 - 16:31
Ej, ale przecież Kitajce to Chińczycy są
Co do jedzenia ramen łyżką... ja widziałam kiedyś Niemca wpierniczającego sushi widelcem xD