! ! DUŻA AKTUALIZACJA ! !
Mam do zaprezentowania budowle mojego dzieła. Jest to Dworzec PKP Katowice+Galeria Katowicka+Podziemny dworzec autobusowy. Zadanie nie było proste, Bazowałem na oficjalnych projektach, oraz zdjęciach znalezionych w internecie. Hala dworca jest w 85% zgodna z oryginałem, jest to druga wersja dworca, została znacznie
powiększona ,(więcej wolnej przestrzeni, wnętrze jest podobne do tego na dworcu)oraz całkowicie przeprojektowana w stosunku do poprzedniej. (szczegółowy opis będzie wraz z zdjęciem )
/DODAŁEM NOWE ZDJĘCIA Z PODZIEMNYM PARKINGIEM I POPRAWKAMI NA PERONACH,(POPRAWKI OBJĘŁY RÓWNIEŻ HALĘ DWORCA, GALERIĘ ORAZ PLAC WOKÓŁ CAŁEGO KOMPLEKSU, KOLEJNA DAWKA ZDJĘĆ NIEBAWEM)/
A teraz fotki:
-Cały kompleks:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1)Dworzec pkP
16 kielichów są bliższe oryginałowi(męczyłem się długo z ich odtworzeniem :

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plac przed dworcem wygląda przejrzyściej

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
główna hala dwocowa:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kasy biletowe zostały przeniesione na drugą stronę oraz lepiej wyglądają :

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pasaż handlowo usługowy:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------\
Na wprost wejście do tunelu prowadzącego na perony

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------\
Wygląd hali jest w jasnych kolorach z akcentami niebieskiego

Wygląd tunelu został całkowicie przeprojektowany:

Perony przeprojektowałem całkowicie, są większe i większe oryginałowi(w 99% ukończone):

2) Galeria katowicka(Najtrudniejsza budowla)
- Wnętrza nadal nie ma ponieważ uważałem ze nie jest to potrzebne, i nie mam też pomysłu na to, Galeria została troszkę przeprojektowana.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3) podziemny dworzec autobusowy.
Na dworzec można wejść od dworca oraz od placu. wraz z dworcem jest "zbudowana " podziemna ulica Dworcowa,
Dworzec do jedna wielka "wyspa" przy której zatrzymywać będą się autobusy. Wyszło jak wyszło: projekt może nie jest aż tak ważny, ale to całość wielkiego kompleksu:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pod dworcem autobusowym na (-2 piętrze ) parking na 500 miejsc:

A tutaj cały album:
A tu drugi album z większa ilością fotek
(Jeżeli chcecie zobaczyć poprzedni dworzec idźcie cały czas prosto na zachód, daleko jest wersja poprzedniego dworca.)
Mam nadzieje że podoba sie, Naprawdę spędziłem przy tym wiele miesięcy pracy

A w kwestii sava to rozmyślam nad tym

Pozdrawiam

Użytkownik krzysmat94 edytował ten post 04 November 2012 - 13:52