Skocz do zawartości


Zdjęcie

Konie - Zabezpiecz swojego rumaka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#21 Crafterfr33

Crafterfr33

    Znawca

  • Użytkownik
  • 287 postów

Napisano 11 July 2013 - 22:10

Wydrę flaki każdemu osłu bez siodła. Wypatroszę każdego muła. Wszędzie będą końskie ścierwa ._.

PS: Tak, nie lubię minecraftowych koni.


  • Kasztan - Sługa Herobrine lubi to

craftportal

Craftserve to największy i najlepszy polski hosting serwerów Minecraft, jest solidny i tani więc go polecam

#22 MrPaszczakus

MrPaszczakus

    Allons-y Alonso!

  • Użytkownik+
  • 144 postów
  • MrPaszczakus

Napisano 11 July 2013 - 22:28

Dałbym Ci "nie lubie", ale nie ma tu takiej opcji huncwocie.


Dołączona grafika

#23 steve-x

steve-x

    Znawca

  • Użytkownik
  • 299 postów
  • ozmierzchu

Napisano 12 July 2013 - 01:28

Uważaj Crafter, bo każę Cię końmi na pal wbijać :D



#24 Crafterfr33

Crafterfr33

    Znawca

  • Użytkownik
  • 287 postów

Napisano 12 July 2013 - 09:54

"Świeże mięso z konia charakteryzuje się żywo czerwoną barwą i dość dużą twardością. Zawiera jednak stosunkowo dużo wody. Z koniny można przyrządzać zasadniczo wszystkie dania, które przyrządza się z wołowiny i baraniny, gdyż mięso jest dość podobne do tej drugiej. Konina jest dość twarda po przyrządzeniu, dlatego warto przed podjęciem obróbki termicznej wykonać marynowanie – w tym celu pokroić koninę na plastry (w poprzek włókien mięśniowych), i te plastry zanurzyć na 4-12 godzin w roztworze z 3 części wody i jednej części octu. Dobrze jest do zaprawy octowej dodać przyprawy – pieprz, ziele angielskie, czosnek. Po marynowaniu mięso staje się miękkie i zmienia barwę na fioletową. W przypadku obróbki termicznej przygotowuje się krwisty, prawie surowy, stek, albo długo duszone mięso. Średnio wysmażona konina, zwłaszcza jeśli nie była marynowana, jest twarda.
Konina nadaje się także doskonale do przyrządzania tatara i carpaccio. W sprzedaży spotkać można także czasem suszoną kiełbasę z koniny, o specyficznym smaku."
 
Bardzo polecam. Wikipedia wie co mówi. ^^