Skocz do zawartości


Zdjęcie

Kupiłem minecraft i....


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Szpickol

Szpickol

    Nowy

  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12 czerwiec 2019 - 08:13

Witam wszystkich użytkowników!

Niedawno kupiłem 2 kopie minecraft. Na 2 laptopy, 2 osobne konta, tylko metoda płatności ta sama.
Gra normalnie działa. Problem pojawia się przy próbie połączenia się w sieci LAN. Robię single Player, udostępnij w sieci LAN. Na drugiej jednostce jest widać server LAN. Ale druga osoba nie może dołączyć do gry. Łączy i łączy, nagle błąd. Zapory wyłączone.
Działa metoda z hamachi i serwerem postawionym z pliku .jar. Ale to mnie denerwuje, nie mogę zmienić ziarna, żadnych ustawień świata itp. A poza tym gdybym chciał grać przez hamachi to bym nie kupował 2 kopi gry za 50€, tylko grał na piracie....

Ktoś się spotkał z takim problemem i wie może jak się uporać z tym?
Irytujące to jest, kupuje się oryginał i nie można grać we dwoje przez normalny LAN. Widziałem kilka filmików na YT, metoda z udostepnieniem świata w sieci LAN działa u innych. U mnie nie.

Pozdrawiam

craftportal

Craftserve to największy i najlepszy polski hosting serwerów Minecraft, jest solidny i tani więc go polecam

#2 Zenek

Zenek

    Wyjadacz

  • Użytkownik+
  • 776 postów

Napisano 12 czerwiec 2019 - 11:13

Napisz, albo najlepiej zrób screen tego błędu co wyskakuje.

Użytkownik Zenek edytował ten post 12 czerwiec 2019 - 11:13

~~~~~~fiub ździu


#3 Aziz

Aziz

    Legenda

  • Administrator
  • 4132 postów
  • Aziz

Napisano 12 czerwiec 2019 - 16:18

Rozumiem że podejście jest na zasadzie: widać serwer na liście LAN, ale nie działa?
Spróbowałbym innego podejścia: Wziąć IP komputera na którym stoi serwer i po prostu zapisać go w drugim jako nowy serwer, jedyne co się będzie zmieniać to port. Może to coś da.


Dołączona grafika
Ja tu tylko sprzątam
Na co mi pad gdy mam WSAD
"era kucyków na CraftPortal minęła" - Danio, 11 grudnia 2011; 22:52 "David z Getta" ~ Vermello
"Aziz to Aziz" - Mawi "Wielka księga epickich cycatów" ~ Soneillon
"Adikso rano kobiety w dniu ich siekiery." - Ransey

#4 Szpickol

Szpickol

    Nowy

  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12 czerwiec 2019 - 17:55

Problem rozwiązany.

Zapomniałem że w win 10 jest kilka profili w zaporze. Wyłączyłem wszystko kompletnie. Restar obu kompow i dziala:)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych