Użytkownik poncjusz edytował ten post 01 December 2019 - 12:42
Napisano 07 January 2019 - 14:09
Użytkownik poncjusz edytował ten post 01 December 2019 - 12:42
Napisano 07 January 2019 - 18:49
Polecam, bardzo dopracowany i wciągający serwer. Gram od wczoraj i już zdążył mnie pochłonąć.
Napisano 07 January 2019 - 19:47
Czekajcie....
Czy to jest ten serwer od "Zaawansowanego Systemu P2W"?
(jeżeli dobrze pamiętam właściciel uważał to za rzecz pozytywną)
Napisano 07 January 2019 - 20:00
Czekajcie....
Czy to jest ten serwer od "Zaawansowanego Systemu P2W"?
(jeżeli dobrze pamiętam właściciel uważał to za rzecz pozytywną)
Tak, to właśnie ten serwer.
Mapa Adventure mojego autorstwa - "Mroczna klątwa" v2.1 (Na wersję MC 1.13.2)
Questy, NPC, niestandardowe przedmioty, bossy, amulety, modele 3D, mana i wiele więcej! BEZ MODÓW!
Siege Settlements - coś lepszego niż typowy RTS - https://www.reddit.c...egeSettlements/
Napisano 10 January 2019 - 12:47
Wegetujący od lat w stanie śmierci klinicznej serwer na modach i prehistorycznej wersji gdzie peak graczy to 4. Oraz oczywiście toksyczny właściciel który na każdego komu jego twór się nie podoba nasyła swoich 4 graczy.
Napisano 14 January 2019 - 16:36
Wegetujący od lat w stanie śmierci klinicznej serwer na modach i prehistorycznej wersji gdzie peak graczy to 4. Oraz oczywiście toksyczny właściciel który na każdego komu jego twór się nie podoba nasyła swoich 4 graczy.
Napisano 16 January 2019 - 21:07
Obrzydliwym kłamstwem maluczkich hejterów (tych co zawsze) jest że serwer nie posiada graczy. Na samym spawnie kręci się ich więcej niż cztery osoby.
Napisano 21 January 2019 - 08:35
Ilość graczy wzrasta z każdym dniem.
Napisano 24 January 2019 - 22:40
Podoba mi się to że serwer istnieje od lat cenię coś takiego i widać wiele pracy włożone w projekt, jednak nie jest to mój tryb rozgrywki oraz odstrasza mnie wersja MC która jest sprzed wielu lat
Co konkretnie odstrasza Cię w "wersji sprzed wielu lat"? Przecież to tylko rdzeń na którym jest ponad 50 modów dających kilkadziesiąt razy więcej wszystkiego niż najnowsza wersja.
Napisano 25 January 2019 - 11:00
Ciężko konkretnie powiedzieć ale po prostu po całości odpycha już tak stara wersja wiedząc że jest nowsza z wieloma usprawnieniami, lepszą wydajnością, pomocą przy craftowaniu, dobrze działającymi statystykami i świadomością że wszystkie nowe pluginy są pisane na najnowsze wersje Owszem mody dają dużo ale to już nie to samo co główny nurt wprowadzany przez twórców gry do najnowszych wersji.
Ale zawitam kiedyś z ciekawości bo nie można oceniać książki po okładce i nie tyczy się to prezentacji która jest ładna
Napisano 25 January 2019 - 13:22
Ciężko konkretnie powiedzieć ale po prostu po całości odpycha już tak stara wersja wiedząc że jest nowsza z wieloma usprawnieniami, lepszą wydajnością, pomocą przy craftowaniu, dobrze działającymi statystykami i świadomością że wszystkie nowe pluginy są pisane na najnowsze wersje Owszem mody dają dużo ale to już nie to samo co główny nurt wprowadzany przez twórców gry do najnowszych wersji.
Ale zawitam kiedyś z ciekawości bo nie można oceniać książki po okładce i nie tyczy się to prezentacji która jest ładna
No zapraszam, chociaż ja Cie nie rozumiem. Najwięcej modów i pluginów było na wersje 1.6.4 oraz 1.7.10. Wiele dobrych modów nie jest rozwijanych już od tych wersji wzwyż. Nowe wersje nie mają jakiejś super lepszej wydajności. A dodają tylko parę mało wnoszących bloków i przedmiotów. W kwestii chociażby mechaniki redstona nic się nie zmieniło od lat. Jedynie dodają rzeczy typu stojaki, króliczki, jakies podwodne cegły itp. A tego typu rzeczy były w modach już dawno.
A te "nowe wersje" po pół roku są już stare - bo nie mają aktualnego nowego bloczka : D
Użytkownik poncjusz edytował ten post 25 January 2019 - 13:23
Napisano 27 January 2019 - 16:40
Napisano 27 January 2019 - 22:48
Większość użytych przez ciebie modów już dawno otrzymało aktualizację na 1.12.2 i zostały znacząco wzbogacone o zawartość
Pozostaje bardzo istotna z punktu widzenia mechaniki i założeń serwera mniejszość.
Napisano 27 January 2019 - 22:51
Pozostaje bardzo istotna z punktu widzenia mechaniki i założeń serwera mniejszość.
Napisano 28 January 2019 - 01:44
Na przykład?
tailormod
herblore
better gras and leaves (przede wszystkim ten)
dynamic earth
lanterns
painter's flower pot
Nawet jeśli są jakieś zamienniki to nie działają one dokładnie tak jak przedstawione mody, które jak powiedziałem, są niezbędne, aby serwer posiadał zaoplanowaną przeze mnie formę i mechanikę.
I napiszę raz jeszcze - za pół roku wersja 1.12.2 będzie już przestarzała. Właśnie to bezsensowne klepanie przez Mojang nowych wersji, które różnią się tylko dodaniem paru nowych bloczków, zniechęca modderów. No ale to jest mechanizm nakręcania popytu w stylu "najnowszy ajfon jest lepszy", co można zrozumieć biorąc pod uwagę, że praktycznie wszystko co jeszcze Mojang może dodać było już wieki temu w modach.
Użytkownik poncjusz edytował ten post 28 January 2019 - 01:47
Napisano 28 January 2019 - 05:49
I napiszę raz jeszcze - za pół roku wersja 1.12.2 będzie już przestarzała. Właśnie to bezsensowne klepanie przez Mojang nowych wersji, które różnią się tylko dodaniem paru nowych bloczków, zniechęca modderów. No ale to jest mechanizm nakręcania popytu w stylu "najnowszy ajfon jest lepszy", co można zrozumieć biorąc pod uwagę, że praktycznie wszystko co jeszcze Mojang może dodać było już wieki temu w modach.
Nah, modderów zniechęca brak spójnego pomiędzy wersjami, oficjalnego API. W wyniku czego każda zmiana wersji wymaga przepisywania różnych elementów kodu. (No i czekania na aktualizacje Forge'a)
1.12.2 już jest przestarzałe.
A użycie starej wersji jest tu dość uzasadnione, tym bardziej, że serwer nie idzie w klimat MC, tylko we własny.
Mapa Adventure mojego autorstwa - "Mroczna klątwa" v2.1 (Na wersję MC 1.13.2)
Questy, NPC, niestandardowe przedmioty, bossy, amulety, modele 3D, mana i wiele więcej! BEZ MODÓW!
Siege Settlements - coś lepszego niż typowy RTS - https://www.reddit.c...egeSettlements/
Napisano 30 January 2019 - 19:29
Jestem pod wrażeniem, że po tylu latach ten serwer nadal istnieje. Mając na uwadze parszywy charakter właściciela to naprawdę nie lada osiągnięcie!
Chociaż jak to jest, karaluchy trzymają się życia najbardziej
Napisano 31 January 2019 - 07:51
Jestem pod wrażeniem, że po tylu latach ten serwer nadal istnieje. Mając na uwadze parszywy charakter właściciela to naprawdę nie lada osiągnięcie!
Chociaż jak to jest, karaluchy trzymają się życia najbardziej
Dziękujemy za zainteresowanie naszym serwerem i komentarz. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać do działu obsługi technicznej.